Taler du grønt? 🌱 Ellers kan du lære det i Det Grønne Telt på Skivemødet
     
 
Vindmøller med tekst: Danmarks grønneste kommune... ... vi kalder det RENT LIV

 
Sommerferien står for døren - for nogen er den måske allerede begyndt - og derfor får I her en lille sommerhilsen. ☀
 
I denne måneds nyhedsbrev kan du læse med om et nyt banebrydende Co2-forskningsprojekt, der er blevet søsat på Skiveegnen, om nye ladepunkter, der er på vej til elbiler på Skiveegnen, og så kan du læse, hvordan en flok seje Ulve/Junior spejdere har deltaget i den årlige strandrensning langs Skiveegnens kyster. 
 
Nederst i nyhedsbrevet finder du også en oversigt over arrangementer på Skiveegnens Blå Flag strande og havne, som du kan besøge i løbet af sommeren og opleve livet under og ved Limfjorden. 
 
Rigtig god sommer - og god læselyst 🤓
 

Banebrydende CO2-forskningsprojekt starter op på Skiveegnen

For første gang er der udviklet en metode, hvor CO2 i meget store mængder på naturlig vis kan omdannes til kalksten i undergrunden på Skiveegnen. Det sker i det nyskabende C-ASH-projekt, som Klimafonden Skive sammen med forskere fra Aarhus Universitet, Morsø Kommune og Energibyen Skive har søsat. 
 
Molerskrænt på Fur
Læs mere

118 nye ladepunkter på vej til elbiler på Skiveegnen

 
Energiselskabet Norlys skal sætte ladestandere til elbiler med i alt 118 ladepunkter op på hele Skiveegnen. 
 
 
Elbil til opladning
Læs mere

Strandrensning fremmer fællesskabet i foreningerne

Flere foreninger har været på strandrensning rundt i kommunen, og den fælles indsats for renere strande er noget, der styrker sammenholdet. KFUM Balling Spejdernes Ulve/Juniorer har været på strandrensning. De har renset kyststrækningen nord og syd for Nymølle Strand og fik indsamlet mere end 100 kilo affald. 
 
Spejdere fra KFUM Balling
Læs mere
 

Oplev livet ved og i Limfjorden

I Skive Kommune er der 2 lystbådehavne og 4 strande, der har fået tildelt det Blå Flag i 2023. Det er Fur Havn og Glyngøre Havn samt Glyngøre StrandHarre Vig StrandÅlbæk Strand og Virksund Strand.
 
Blå Flag kampagnen arbejder for at beskytte og værne om hav- og kystmiljøet. Det sker ved at belønne strande og lystbådehavne, der gør en ekstra indsats for miljøet og for at højne stranden eller havnens standard. Desuden arbejder kampagnen for at oplyse om livet og miljøforhold langs kysten og i havet og dets betydning for mennesket. Friluftsrådet er ansvarlig for kampagnen i Danmark.
 
Hvert år planlægges en række arrangementer i forbindelse med Blå Flag. I år kan du bl.a:
  • Lave mad af naturens råvarer 🦐🦪 
  • Lære at bruge app'en Arter til at bestemme dyre- og plantearter  📱🌺
  • Undersøge livet under havets overflade med undervandsdroner 🌊🐟
 
Naturvejleder fortæller og viser frem
 
Det er gratis at deltage i Blå Flag arrangementerne med naturvejleder Jesper Nielsen Krogh, som finder sted på både Blå Flag strande og havne: 
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet