RENT LIV i børnehøjde, balance mellem natur og udvikling og ny vild showhave
     
 
Vindmøller med tekst: Skiveegnens fælles fortælling... ... vi kalder det RENT LIV

Nogle vil kalde det blær ...

Vi har skruet op for fortællingen om RENT LIV under konceptet 'Nogle vil kalde det...' Måske er du allerede stødt på 'Nogle vil kalde det blær', hvor Skiveegnens lange historie for grøn omstilling præsenteres? Eller 'Nogle vil kalde det dovenskab', hvor vi fortæller om indsatser for at skabe mere vild natur og bedre forhold for biodiversitet? Netop dét kan du læse mere om i artiklen om balance mellem natur og udvikling, samt artiklen om en vild showhave, som er under etablering.
 
Derudover kan du også læse om RENT LIV i børnehøjde. Skiveegnens børnehuse går hver dag nemlig forrest med massevis af små og store grønne handlinger - denne gang er det en historie fra Troldehusene, hvor de giver legetøj nyt liv med en byttereol. 

God læselyst :) 
 

RENT LIV i børnehøjde: Legetøj får nyt liv i Troldehusene

I Troldehusene i Højslev har de lavet en legetøjs-byttereol i forgangen. Her kan børnene medbringe et stykke legetøj hjemmefra, som de ikke bruger længere, og derfor gerne vil give videre til nogle nye børn. Når man afleverer et stykke legetøj i reolen, må man tage noget nyt legetøj med sig hjem. På den måde får gammelt legetøj nyt liv hos nogle nye børn. 
Byttereol med brugt legetøj i Troldehusene i Højslev
Læs mere

Sammen finder vi balancen mellem natur og udvikling

Udvikling på Skiveegnen handler ikke bare om at sælge byggegrunde til højest mulige pris eller gøre naturen til et museum, hvor vi kun må kigge ind. Her gør vi os umage for at skabe den balance, der gør, at vi passer på vores natur, samtidig med at vi selv kan være tæt på den. 
Beplatning ved haveanlæg ved Gl. Skivehus
Læs mere

Første spadestik til vild showhave

En vild showhave ser snart dagens lys i Skive. Første spadestik er nemlig taget til den nye have, hvor borgere og andre i Skive Kommune kan blive inspirerede til at skabe mere biodiversitet og vild natur i haven.
Første spadestik til vild showhave
Læs mere
 

Se video om RENT LIV

Startbillede til video om RENT LIV - gå til video med klik på billedet
 

Hvad skal vi skrive om næste gang?

Mange af jer har hørt om RENT LIV. En omdømme-analyse, som Skive Kommune sidste år fik udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet Silverbullet viste, at 62% af kommunens borgere vurderer, at RENT LIV stemmer meget godt overens med deres opfattelse af Skiveegnen.
 
Det er vi meget glade for. Men vi vil gerne have endnu flere med. For der er hele tiden rigtig mange gode fortællinger om RENT LIV.
 
Så har du et forslag til, hvad vi skal skrive om næste gang? Tip os gerne på rentliv@skivekommune.dk
Tip os om en RENT LIV historie
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet